Powrót legendy – jabłka liofilizowane w nowym, lepszym wydaniu. Odkryliśmy nietypową odmianę Rubinola – okazała się niezwykle wdzięcznym obiektem do przetwarzania. Twarde, chrupiące, pełny smak – wszystkie te cechy idealnie odnalazły się procesie liofilizacji. Sprawdźcie sami, raczej szybko, bo udało się ich zdobyć tylko 15kg!
Podobne wpisy
Pierwsze zbiory tymianku i cząbru górskiego
W tym roku po raz pierwszy zbieramy tymianek i cząber górski, które wyrosły na Zawadce. Zahartowane w górskim klimacie, powinny zawierać znacznie więcej olejków eterycznych…
Jesienne próbki różeńca górskiego pojechały do laboratorium SGGW
Nasza uprawa składa się między innymi z czterech eksperymentalnych form rhodiola rosea, pochodzących z materiału nasiennego, wyselekcjonowanego w Katedrze Roślin Warzywnych i Leczniczych SGGW….
Goryczka żółta Gentiana lutea – już rośnie na poletku doświadczalnym
200 próbnych sadzonek goryczki żółtej, dostarczone z Katedry Roślin Warzywnych i Leczniczych SGGW, zostało posadzone na poletku doświadczalnym w Zawadce. Starannie przygotowana gleba, odpowiednia…
Pierwsze tegoroczne owoce już zliofilizowane
Rozpoczął się sezon owocowy, więc i my działamy. W tym roku zaczynamy od truskawek odmiany allegro. Drobne, wymagające dużo pracy, ale pełne smaku. Pierwsze owoce już…
Paczka wielkanocna od Zajączka!
Zajączek postarał się, żeby tegoroczna Wielkanoc również była smaczna i zdrowa. Przygotował piękną paczkę, która będzie lepszym prezentem nawet od jajek czekoladowych! Patrz TUTAJ.
Różeniec i goryczka w rozsadniku
Tegoroczne przygotowania do produkcji sadzonek już na półmetku – tak wyglądają nasze kiełkujące różeńce i goryczka żółta. Odpowiednie światło, temperatura i wilgotność pomagają im szybko przyrastać….