Zajączek postarał się, żeby tegoroczna Wielkanoc również była smaczna i zdrowa. Przygotował piękną paczkę, która będzie lepszym prezentem nawet od jajek czekoladowych! Patrz TUTAJ.
Podobne wpisy

Jabłka wróciły!
Powrót legendy – jabłka liofilizowane w nowym, lepszym wydaniu. Odkryliśmy nietypową odmianę Rubinola – okazała się niezwykle wdzięcznym obiektem do przetwarzania. Twarde,…

Goryczka żółta (Gentiana lutea)
Goryczka żółta należy do najbardziej gorzkich roślin w Europie. Jej korzeń kryje w sobie cenne substancje goryczkowe, które od wieków wykorzystywane są w naturalnym wspomaganiu trawienia….

Szczodrak jest z nami! (krokoszowaty)
W tym roku do naszych upraw dołączył m.in. szczodrak krokoszowaty. Sadzonki przyjechały z SGGW w Warszawie i jak widać, w górskim klimacie mają się całkiem dobrze. Jak…

Pierwsze zbiory tymianku i cząbru górskiego
W tym roku po raz pierwszy zbieramy tymianek i cząber górski, które wyrosły na Zawadce. Zahartowane w górskim klimacie, powinny zawierać znacznie więcej olejków eterycznych…

Goryczka żółta Gentiana lutea – już rośnie na poletku doświadczalnym
200 próbnych sadzonek goryczki żółtej, dostarczone z Katedry Roślin Warzywnych i Leczniczych SGGW, zostało posadzone na poletku doświadczalnym w Zawadce. Starannie przygotowana gleba, odpowiednia…

Różeniec i goryczka w rozsadniku
Tegoroczne przygotowania do produkcji sadzonek już na półmetku – tak wyglądają nasze kiełkujące różeńce i goryczka żółta. Odpowiednie światło, temperatura i wilgotność pomagają im szybko przyrastać….


